Gezin & Netwerk

Samen met mijn man Dennis voed ik twee kinderen op. Onze zoon is geboren in 2012 en kreeg toen hij 6 jaar was de diagnose ASS. Zijn zusje werd geboren in 2014 en alles wat autisme niet is, is zij wel! We wonen in een rustig Noord-Hollands dorp, waar we dagelijks bezig zijn om ons Autisme Avontuur vorm te geven. Het opvoeden van (autistische) kinderen is een uitdagende taak, vooral gezien de invloed die het heeft op je relatie. Het is in mijn ogen belangrijk om te beseffen, hoe groot de uitdaging in het gezinsleven is en hoe je daarbij regelmatig hulp nodig hebt. Op deze website kom je dan ook geregeld dit onderwerp tegen in de blogs, maar ook bij de boekentips kun je hier meer informatie over vinden.

Het aangaan van ons Autisme Avontuur kunnen én willen we niet zonder ons netwerk. Vanuit school, de hulpverlening en onze directe familie en vriendenkring ontvangen wij op allerlei manieren hulp. Het hebben en onderhouden van zo'n netwerk is van onmisbaar belang.  Zonder al deze mensen zou ons Autisme Avontuur een angstig avontuur worden zonder kompas. Ik merk in mijn omgeving dat er veel gezinnen zijn waar het netwerk uitgebreid kan worden. Vaak leeft de sterke gedachte dat je het als gezin in je eentje moet doen (want dat doet iedereen toch?). Ik ben er inmiddels van overtuigd geraakt dat het aangaan van het autisme avontuur in je eentje behoorlijk onmogelijk is...

Ben je op zoek naar hulp? Kijk dan eens bij Websites om in West-Friesland een passende hulpverlener te vinden.
Vind je deze stap te ver gaan? Bij de Boekentips staan boeken waar ik veel aan heb (gehad).
Je mag mij ook altijd mailen om eens van gedachten te wisselen. Stuur hiervoor een mail naar maaike@opautismeavontuur.nl.
Schroom niet en weet me te vinden want je bent meer dan welkom!